čtvrtek 27. listopadu 2008

Robin Kvapil

Abyste věděli, neberu to jako vtip. Vlastně s Robinem sympatizuji a především věřím, že šlo o tvůrčí čin. Zde chci jen upozornit ne to, že o Robinovi určitě neslyšíme naposled...

Robin Kvapil

Otevřený dopis akademické obci JAMU

Vážení profesoři, vážené profesorky, mí spolužáci,

Den před premiérou představení Heil hou! Jsem pomaloval kolej Astorka svastikou, velkým penisem a vagínou. Druhý den jsem si šel po sobě uklidit, ale vše se již rozkřiklo – informace v divadelním prostředí se šíří kosmickou rychlostí. Při takové rychlosti ovšem dochází ke ztrátě dat. Tedy mi prosím dovolte, abych doplnil souvislosti.

Autorské představení vznikalo něco přes měsíc, premiéra se těsně kryla s výročím křišťálové noci. Rozhodl jsem se vyjádřit k sílícím projevům neonacismu. Informace o aktuálních aktivitách jsem čerpal z http://www.odpor.org/ – stránek s neonacistickou tématikou, dále pak z materiálů popíračů Holocaustu. Sestavil jsem koláž, která má jediný cíl – udělat si z těchto věcí legraci. Je to totiž nejlepší způsob, jak se nezbláznit. To se mi bohužel nepovedlo. Zbláznil jsem se již dávno.

Když nastoupil svou politickou dráhu Jiří Čunek (ten, který přestěhoval rómy do plechovek za městem, kam nevede silnice, ten, kterému svou oddanost demonstrovaly 17. listopadu stovky valachů, ten, který zaplnil místo zbylé po panu Sládkovi), vyrobil mi kamarád velkou Čunkovu hlavu, našli jsme si plechový kontejner. Kontejner byl tažen po městě přáteli natřenými krémem na boty, já v hlavě Jiřího Čunka mu megafonem zajišťoval další voliče. Daří se mu dodnes vítečně.

Když městem Brnem na 1. máje měli opět pochodovat neonacisté svolaní Národním odporem (pěkná tradice, která se udržovala několik let – centrum bylo pro ostatní obyvatele vždy uzavřeno, aby mělo shromáždění klid na projevy), dlouho jsem přemýšlel, jestli půjdu s nimi. Nakonec jsem šel na shromáždění Strany zelených, která se velkou měrou zasloužila o zákaz pochodu. Moc brňanů tam pokud si vzpomínám nebylo – asi že se nerozdávaly párky.

Co se mého postoje k neonacismu týče, rád bych vás všechny pozval 26.11 v 19.30 do HaDivadla, kde má inscenace Heil hou! oficiální premiéru. Můj pes se pro úplnost jmenuje Adolf.

S pozdravem, přáním otevřené mysli a tvůrčí energie Vám všem

Robin Kvapil


A o co že jde?

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Svět se zbláznil, Držte se. "Lidé" se zastávají povalečů a zlodějů, kteří okrádají náš stát i nás samotné, ubližují nám i našim dětem a mají ještě tolik drzosti aby si stěžovali že mají taky svá práva.
Holt je to dneska móda a a mladí a hloupí lidé se jí drží zuby nechty a nehcápou nebo spíš nechtějí chápat jak je ve skutečnosti je.
Je mi z vás zle:(

Michal řekl(a)...

Smazal bych tě, ale protože je tvůj komentář docela vtipnej a jsme na JokeTube, tak ho tu nechám...

Anonymní řekl(a)...

Hajtku, dej si bacha, ten Čunek by tě mohl za taková slova mohl zažalovat.

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

nějak tady nefunguje oprava komentářů, nebo sem to aspoň nenašel.
Tak to napíšu znova
"Anonym:
To není myšleno proti nějakému z politiků, naopak pana Čunka si váží, protože to viděl tak jak to je. Snažil se s nimi vyjít v dobrém, ale když jdete k někomu na návštěvu a ten někdo vám naplive do bot, tak je vám asi jasné, že podruhé k němu nepřijdete. Holt kdyby bylo takových Čunků víc, tak sem hrdý na to že sem Čech, ale takhle o tom docela pochybuji:(
Jen aby si někdo nemyslel, tím nechci říct, že je pan Čunek rasista, nebo že já podporuji rasizmus, ale jen říkám svůj názor a za tím si stojím.
16.1 jdu na Tajemství Zlatého Draka, tak jestli půjde robinek protestovat, tak bych ho rád vyděl."

Anonymní řekl(a)...

kvapil je blb a podrazák, neumí nic, než plácat hubou kydy a kydy, dnes už nezajímá vůbec nikoho, kromě zaníceného psychopata matěje holana, který ve dvaceti letech zjistil, že má úd.

Chybí vám peníze před výplatou?

Zkuste malou půjčku 1000 nebo 2000 Kč na webu www.tisickorun.cz. Pokud jste ze Slovenska, využijte stejnou malou pôžičku na www.stoeur.sk. Jsou to ty pravé SMS půjčky!